מתכון מיוחד לאורז פרא בקדירה
להכין שלוש כוסות אורז פרא ( לטגן אותו בשמן ואחר”כ עם מים רותחים ומלח עד שמתרכך.. אפשר לא מאוד רך כי הולך לתנור.. לסנן מים אם נשארו.. ולערבב טיפה עם שמן זית)
להכין בטטות חתוכות לקוביות גדולות 2.5 סמ ,לטגן שקדים קלויים
היה לי פריקה מוכן בערך כוס וחצי טיגנתי גם אותו.. (לדעתי לא חובה)
ואחר”כ במחבת רחבה לטגן הרבה בצל סגול אני טיגנתי שניים.. אחרי הזהבה להוסיף ארבעה שיני שום חצי פלפל חריף קצוץ דק.. שקית ערמונים חתוכים קטן.. חמוציות לכל זה להוסיף כוס מים רותחים שמערבבים בה.. כף אבקת מרק בצל פפריקה מתוקה כף גדושה ..רבע כפית פפריקה חריפה.. כפית כמון כף שטוחה מלח גס.. את כל זה מוסיפים למחבת ומערבבים עם הבצל ואז שופכים את האורז ומערבבים ..מוסיפים את השקדים. אני שמתי בקדירה על מאה מעלות משך כמה שעות ..חלק מהאורז בתחתית נהיה קריספי..
עדכנו איך יצא 🙂