לקישור ישיר ומפורט של כל מתכון מוזמנים ללחוץ על הכותרת

 

עוגת תפוזים של רונית

מתכון:

4 ביצים, כוס ורבע סוכר. לערבל במיקסר במהירות גבוהה,
תוך שמוסיפים את הסוכר בהדרגה עד שנהיה בהיר ותפוח
מוסיפים אחד וחצי כוס קמח תופח
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט ביד
חצי כפית תמצית וניל
שלוש כפות קוונטרו או ליקר תפוז
אחד כפית גרד תפוז ולימון – לא חובה

לערבב הכל.
לשפוך לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות.
לפזר מעל אבקת סוכר לקישוט.

 
עוגת-תפוזים

 

לחם ארטיזן בקדירה

המתכון של רחלי המהממת

PHOTO-2020-09-15-15-28-19

קדירת עוף

מצרכים:
כרעיים עוף עם עור
פילה טרי מדומה חתוך לחתיכות
דבש אבקת מרק עוף מלח פלפל רוזמרין טימין
שזיפים יבשים גזרים חתוכים בצל סגול
שום שלם לקלף לשיניים
אפשר תפוחי אדמה

אופן הכנה
לסגור בקר בשמן זית במחבת
להניח ראשון בקדירה מעל את העוף
לפזר ירקות 

לרוטב
מים רותחים (4 כוסות לקדירה גדולה)
כף דבש, מלח פלפל – לפזר מעל הקדירה
לכסות בנייר כסף ומעל את המכסה למניעת בריחת נוזלים
שעה על 200 מעלות ולאחר מכן 4 שעות על 170-180 מעלות
הקדירה אמורה לצאת שחומה עם מעט נוזלים

בתיאבון!!!!

מאפה פילו גבינות הורס

הפעם בפינתנו מאפה פילו גבינות הורס של חברתי לימור האלופה!

מצרכים
דפי פילו
2 גבינת חמד פיראוס 5 אחוז
יוגורט
ביצה
פלפל שחור
גבינת פרמז’ן מגוררת/ גראנג פדנה חבילה
100גרם גבינה מלוחה בולגרית מעודנת.

אופן ההכנה:
לערבב הכל, התערובת צריכה להיות יבשה קצת.
לפתוח כל עלה או שניים לשים תרסיס שמן ומעליו בקצה הדף את הגבינה ולגלגל. ומעל הכל שמנת מתוקה להוסיף לפני האפיה מעל הבצק המגולגל בערך שלשת רבעי קופסא.
לכוון 200 מעלות בתנור בערך שעה.

בהצלחה! ספרו לי איך יצא

סלט עלים אפונה ואבוקדו מפנק 

לפזר עלי בייבי בצלחת. מעל אפונת בייבי המושרית במים ומסוננת. קוביות אבוקדו. שקדים מוקפצים בשמן זית. בצל סגול.
אפשר להוסיף קוביות פטה איכותית 
רוטב: שמן זית, מלח גס, פלפל, בלסמי מצומצם ומעט לימון סחוט

מתכון מיוחד לאורז פרא בקדירה

להכין שלוש כוסות אורז פרא ( לטגן אותו בשמן ואחר”כ עם מים רותחים ומלח עד שמתרכך.. אפשר לא מאוד רך כי הולך לתנור.. לסנן מים אם נשארו.. ולערבב טיפה עם שמן זית)
להכין בטטות חתוכות לקוביות גדולות  2.5 סמ ,לטגן שקדים קלויים
היה לי פריקה מוכן בערך כוס וחצי טיגנתי גם אותו.. (לדעתי לא חובה)

ואחר”כ במחבת רחבה לטגן הרבה בצל סגול אני טיגנתי שניים.. אחרי הזהבה להוסיף ארבעה שיני שום חצי פלפל חריף קצוץ דק.. שקית ערמונים חתוכים קטן.. חמוציות לכל זה להוסיף כוס מים רותחים שמערבבים בה.. כף אבקת מרק בצל פפריקה מתוקה כף גדושה ..רבע כפית פפריקה חריפה.. כפית כמון כף שטוחה מלח גס.. את כל זה מוסיפים למחבת ומערבבים עם הבצל ואז שופכים את האורז ומערבבים ..מוסיפים את השקדים. אני שמתי בקדירה על מאה מעלות משך כמה שעות ..חלק מהאורז בתחתית נהיה קריספי..
עדכנו איך יצא 🙂

 

פשטידת ברוקולי קלילה וטעימה

לפי מתכון של דניאל עמית

 

 

סלט משמשים קל ופשוט חלומי

חסות סלנובה שני צבעים קרועות ביד. סלק חי חתוך לרצועות דקות. צימוק אוזבקי או חמוציות. רבע בצל סגול חתוך לרצועות. פקאן קלוי. משמשים רגילים חתוכים לרבעים.
אפשר להוסיף גבינה כחולה/פרמז’ן/גאודה.
רוטב: שמן זית, שום, דבש, סוכר, מלח, חרדל, פלפל והרבה לימון.. מעט מים לפי הצורך

סלט קרפצ’יו סלק טעים וקל להכנה

קרפצ’יו סלק
פורסים דק סלק אפוי בנייר כסף עד שהוא מוכן.. 
מקלפים ומסדרים כמו מניפות מהאמצע כלפי חוץ
מגרדים עם קולפן גבינה קשה איכותית
מפזרים שמן זית בלסמי מצומצם מלח גס ועלים צעירים. 

בתיאבון!


 

לחם זיתים ללא לישה.. כזה קל שקשה להאמין!

מתכון של קרן אגם האלופה

בלי ללוש.. כמה דקות עבודה..
(אני הכנתי עם גרעיני דלעת ואגוזי מלך)
הכי אהבתי אותו בטוסט